Välkommen till information om våra CSR aktiviteter!

Vårt ansvarsfulla företagande och sociala ansvar.

Först lite kort information om våra tankar och våra tre åtaganden baserat på dessa. Följ oss gärna via:Academic Resource ser det som en självklarhet att respektera mänskliga rättigheter och göra världen lite bättre genom att hjälpa Läkare utan gränser.

Vi ser en ökning av sjukfrånvaro relaterat till våra alltför stillasittande yrkesroller idag.
Vi ser även en minskad social interaktion i synnerhet bland de yngre då datorn i sig själv blivit en mötesplats som allt mindre inbjuder till fysiska möten.
Vi vill därför bidra till  ökad teamkänsla, fysisk rörelse och god hälsa, därav vårt starka engagemang i dam fotbolls laget Nypan FC och Seglings teamet Academic Resources.

Academic Resource arbetar internt med CSR frågor som jämlikhet och miljö.
Ibland kan dock meningarna gå isär i frågan i vad som definieras som CSR (Corporate Social Responsibility) arbete och därför vill vi vara tydliga med att detta är vårt ”externa” bidrag utifrån vårt synsätt och våra kärnvärderingar:
Långsiktighet, Engagemang och Värdeskapande –LEV.
 


Academic Resource är Företagsvän till Läkare utan gränser.

Academic Resource är sedan 2014 Företagsvän till Läkare utan gränser.
Läs mer: http://www.lakareutangranser.se/tack-for-ert-stod
Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.
Vårt syfte är att stödja deras fantastiska arbete i att rädda liv och stödja deras humanitära kamp i världen. Läkare Utan Gränser tilldelades 1999 Nobels fredspris.

 

 

Academic Resource och Nypan FC – Dam Fotbollslag (Div  3).

Det tidigare damlaget IFK Nyköping kläckte idén att samla ihop sina tidgare lagkamrater och börja spela tillsammans igen efter flera års uppehåll. Flera av dem kände att de rörde sig allt mindre fysiskt än tidigare år, till följd av mer stillasittande arbeten och färre fysiska fritidsaktiviteter.
Julia Engström som arbetar på Academic Resource AB som rekryterare var en av initiativtagare till denna Réunion. 
- Vårt lag består i huvudsak av akademiker, jag tycker vidare att detta gäng är mycket engagerade och ser denna satsning på längre sikt, gemensamma värdet består av god hälsa och fysisk bättre form. 
Detta går väl ihop med Academic Resource kärnvärderingar och vår slogan we take you further!
- Först behöver vi få alla i rörelse igen, bli vän med bollen och ha som målsättning att gå till division två redan under nästa år, tillägger hon leendes. 
Saken var klar, Academic Resource såg till att det rent finansiellt blev genomförbart. 
Läs mera kring Nypan Fc’s resultat och placering här:
 


 

Academic Resource stödjer Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden

När världens största multinationella välgörenhetscykellag, Team Rynkeby - God Morgon cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det med hjälp av 
Academic Resource

Academic Resource har precis tecknat ett bronssponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby - God Morgon. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.
 

 

Lediga jobb